LBR-Prisen

Flemming Nøraa Nielsen tildeles beskæftigelsesrådets pris

Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) uddeler årets LBR-pris til en virksomhed, der har udvist et særligt stort beskæftigelsesansvar.

I 2011 gik årets LBR-pris til Nøraa Entreprise A/S, som ifølge Hans Andersen gør et stort stykke arbejde med at hjælpe unge ledige på vej og give dem gode forudsætninger for at træde ind på arbejdsmarkedet.

Net-værkeri på Kulturværftet

Prisoverrækkelsen fandt sted på Kulturværftet, hvor Det Lokale Beskæftigelsesråd og Helsingør Kommune var værter for netværks- morgenmad for virksomheder i kommunen.

Valget af den endelige vindervirksomhed havde ikke været nemt, erkendte beskæftigelsesrådets formand Hans Andersen, da han måtte afbryde netværkeriet for at afsløre, hvem modtageren af LBR-prisen var:

"Beskæftigelsesansvar er det, som virksomhederne udviser, når de tager ledige borgere ind i virksomhedspraktik eller løntilskud. Jeg har besøgt mange virksomheder, som gør en stor indsats, og udviser det nødvendige overskud til at kandidere til prisen. Så på en måde er I alle vindere, selvom vi kun har kunnet udpege én endelig vinder."

Hjælper unge ledige videre

Dette års LBR-pris gik til Snedker- og Tømrermester Flemming Nøraa Nielsen, som ifølge Hans Andersen gør et stort stykke arbejde med at hjælpe unge ledige på vej og give dem gode forudsætninger for at træde ind på arbejdsmarkedet. Et eksempel på denne indsats er, at Flemming Nøraa Nielsen for nylig selv har tilknyttet en af sine egne praktikanter til sig i en fast lærlingestilling. Tømrermester Flemming Nøraa Nielsen var en glad mand, da han modtog prisen af beskæftigelsesrådets formand: "Vi har stort fokus på at yde et socialt stykke arbejde ved at tage imod unge mennesker, som Jobcenter Helsingør tilbyder os. Derfor er det en stor ære at blive belønnet for det arbejde. Både for mig, men ikke mindst for mine svende, som til dagligt arbejder sammen med de unge mennesker, vi har tilknyttet."

LBR-prisen

LBR-prisen bestod af kunstværket ?Fremgang? lavet af lokale Ole Valeur og 20.000 kroner, som virksomheden kan bruge på et arrangement med fokus på beskæftigelsesansvar.